PRESS/NEWS

NYTT ALBUM  ”villospår”UNDER INSPELNING Producerar gör som tidigare P. Davidsson/Stormtruppen Studio, på uppdrag av:

logga-conv

Singeln ”villospår” släpps under sommaren 2017

”För Sverige i Tiden” nedan

V      V

Debutalbumet ”För Sverige i tiden” är en skiva som ser med sorgsna ögon på ett Sverige där högervindar blåser, välfärden säljs ut och där främlingsfientligheten börjar bli rumsren. Med stort hjärta och hopp om förändring sjunger Sven Rickström om kärlek, solidaritet och medmänsklighet – i en tid där dessa ord tycks tappa sina värden. Det är därför hans musik berör. Den bär ett viktigt budskap.

Skivan är inspelad i olika studios i Gustavsberg, Bredäng och på Kungsholmen under hösten 2012 och våren 2013. Numera bor och verkar Sven i stockholmsförorten Västertorp. Sven finns tillgänglig för intervjuer och live-framträdanden fr.o.m. augusti 2013.

IMG_4503

FOTO: David Pagmar

Sven Rickström lämnade Piteå vid trettonårsåldern. Flyttlasset ringlade sig ner för Sveriges östkust, för att till sist nå sitt mål: Värmdö i Stockholms skärgård. Där spenderade han sin tonårstid och åren efter skolan.

Rötterna i arbetarkommunen var dock djupt rotade. Dagar efter flytten till Värmdö, stegade Sven in på det lokala plåtslageriet och bad om lärlingsplats. Att det fanns något i Svea Rikes lagtext som hette skolplikt, det var inget som Sven brydde sig särskilt mycket om. Dessa starka rötter lever fortfarande i de sånger som han skriver.

 

IMG_4469

Ett socialt ansvar och stor solidaritet blandas med vassa formuleringar och en musikalisk lekfullhet. Kopplingen till födelseorten Piteå har också ständigt varit ett faktum, eftersom Sven är nära släkt med Sångaren ur Piteåbandet Euskefeurat, där komikern Ronny Eriksson är frontman.Rötterna i arbetarkommunen var dock djupt rotade. Dagar efter flytten till Värmdö,
stegade Sven in på det lokala plåtslageriet och bad om lärlingsplats. Att det fanns något i Svea Rikes lagtext som hette skolplikt, det var inget som Sven brydde sig särskilt mycket om. Dessa starka rötter lever fortfarande i de sånger som han skriver.

IMG_4493